Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η εξαφάνιση του Δαρείου...! No 1

Πρέπει όλοι να βοηθήσετε να βρεθεί ο αγαπημένος γάτος του γνωστού διατροφολόγου Τίτου Τιτομιχελάκη που αγνοείται εδώ και λίγες ημέρες. Ο κύριος Τίτος είναι πολύ γνωστός διατροφολόγος και βοηθά παιδιά και γονείς να μάθουν να τρώνε σωστά για να έχουν υγεία και μακροζωία ενώ παράλληλα είναι και μουσικός.  Ο Δαρείος είναι ένας γάτος λεπτός υγιέστατος,  με γυαλιστερό τρίχωμα, γούνα απαλή και κόκκινο λουράκι.   Από την ημέρα που εξαφανίστηκε το αφεντικό  είχε πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανένα! Την ημέρα της εξαφάνισης ο Δαρείος ήταν μόνος του για μέρες στο σπίτι τους καθώς ο Τίτος είχε φύγει για συναυλία. Εσείς πρέπει να οργανώσετε τις πληροφορίες της εξαφάνισης του γάτου σε εννοιολογικούς χάρτες για να δημοσιευτούν οι πληροφορίες στο  blog-ιστολόγιο e-health ώστε όλοι να μάθουν για την εξαφάνιση. 


Συγκεκριμένα:
Οι τέσσερις ομάδες θα δουλέψετε  πάνω σε ημιδομημένους εννοιολογικούς χάρτες στο λογισμικό kidspiration  ενώ η πέμπτη θα φτιάξει μια αφίσα με στοιχεία της εξαφάνισης του γάτου στο λογισμικό glogster edu.  
Η πρώτη ομάδα περιγράφει τον Δαρείο ώστε να μάθουν όλοι πώς είναι, ποιες είναι οι συνήθειές του, ποιος είναι ο χαρακτήρας του.  
Η δεύτερη ομάδα γράφει πληροφορίες γύρω από το πρόσωπο του αφεντικού του.  
Η τρίτη ομάδα απαντά με λίγα λόγια και εικόνες στις ερωτήσεις που αφορούν το γεγονός, τα πρόσωπα,  πού, πότε, γιατί έγινε.  
Η τέταρτη ομάδα δημιουργεί μια αφίσα εξαφάνισης για να την κολλήσουν στη γύρω περιοχή με το λογισμικό glogster edu.  
Η πέμπτη ομάδα συντάσσει ερωτήσεις που θα ήθελε να απαντηθούν γύρω από την εξαφάνιση του γάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου